SL
EN DE IT
Prešerno poletje

poleti 2021 | različne lokacije

Več

Prešerno poletje v Kranju

V Kranju se počutite kot v velikem alpskem amfiteatru, ki ga obdajajo gore in kjer dobro zveni vse, od jazza do bluesa, od slovenskih popevk do rocka, od muzikalov do klasične glasbe.


 

Grad Khislstein

Večer pod Grajsko lipo

 

Obzidje Gradu Khislstein poleti razkriva čarobna doživetja. Tam se odvijajo koncerti, predstave, kulturna druženja ob odkriti besedi ter filmski večeri pod zvezdami. Prešerno poletje začenjamo s Torkovim kulturnim vdihom, ki nam prinaša literarne večere in pogovore. Na Glasbenih večerih pod grajsko lipo vas letošnje poletje vsako sredo vabijo prekaljeni mačkoni slovenske glasbe: Janez Škof in Čompe, Slavko Ivančić, Avtomobili, Gušti in Tomi, Janez Bončina Benč, Tomaž Štular in Andraž Hribar. Rezervirajte svojo vstopnico za kulten nostalgični večer.

 

Ob četrtkih je čas za Filme na Vovkovem vrtu, kino na prostem, kjer se lahko prepustite izjemnim filmskim zgodbam. Da vam bo bolj udobno s seboj prinesite deko ali stolček, ogled pa je brezplačen. Še bolj temperamentno bo v Letnem gledališču Khislstein, kjer vas letošnje poletje vabijo Nina Pušlar, Rudi Bučar in Banda, Ansamber Saša Avsenika, Klapa Kampanel, Hamo & Tribute 2 Love, Vlado Kreslin in Big foot mama.

 

V odlični glasbi, ki jo podžiga kavarniško vzdušje, boste lahko uživali v Poletnih petkih na Pungertu. Na Pungert, ter v stari Kranj, konec avgusta prihaja znamenit Jazz Kamp, ki ga imamo Kranjčani tako radi, da mu prilagajamo celo poletni dopust. Gosti odličen program in delavnice s slovitimi glasbeniki za ljubitelje jazza od blizu in daleč.

 

Tudi Maistrov trg je odlična kulisa za poletne dogodke. V intimnem ozračju Kavka bara bodo svojo ustvarjalnost in unikatnost predstavile manjše zasedbe in solisti, predvsem v akustičnih izvedbah.

 

Nad strehami Kranja v Panorami stara pošta bo za poletne ritme skrbel DJ. Nekaj terminov bodo tematsko obarvali z osvežilnimi poletnimi pijačami.

 

Tudi KluBar gastropub bo, poleg slastne kulinarike, postregel z vrsto zanimivih koncertov in pestrim nočnim življenjem.

 

Poletje v Layerjevi hiši bo postreglo z umetniškimi razstavami, festivali, urbanimi projekti in z odličnimi glasbenimi večeri na veliki zeleni terasi kavarne s pogledom na sončni zahod.

 

Pianopolis

 

Ko se poletje prikrade v Kranj, se ulice napolnijo s čarobno energijo koncertov in kulturnih užitkov, ki jih alpski veter raznosi po vsem mestu. Živahen vrvež mesta dopolnjujejo poletne dobrote v kranjskih restavracijah in privlačnosti mesta. Ne zamudite ulične tržnice Kr'petek je vsak petek od 16. ure dalje.

 

Obiščite urbani Kranj v objemu Alp in se naužijte toplih večerov, ki poleti trajajo še kakšno uro dlje. Pripeljite prijatelje in skupaj poiščite kulturni užitek za vsak večer v tednu. Naj bo to poletje Kranj vaše mesto!

 

*Izvedba dogodka se bo prilagajala situaciji nacionalnih varnostnih ukrepov v zvezi s Covid-19.

 

Logo