SL
EN DE IT

Kr' petek je!

maj - september 2021

Več

Koristne povezave:

Ponudniki

 

Kr' petek je!

V maju ponovno pričenjamo s tržnico »Kr' petek je!«. Zato se v petek po službi ustavite na Glavnem trgu in nakupite sveže lokalne izdelke.

 

Tržnica se bo odvijala s kulinaričnim druženjem in pestrim programom vsak petek od 15. do 21. ure na Glavnem trgu pri vodnjaku v skladu z epidemiološkimi ukrepi.

 

 

Namen tržnice je ponuditi kvalitetne, sveže in sezonske pridelke ter izdelke, povezati in podpreti lokalne kmete, pridelovalce in ponudnike ter v sodelovanju z gostinci razvijati kranjsko kulinarično ponudbo. V skladu z epidemiološkimi omejitvami se bo tržnico nadgrajevalo z dodatnimi aktivnostmi.

 

Ker želimo Kranjčankam in Kranjčanom ponuditi le najboljše in zagotoviti pester izbor, vabimo vse lokalne pridelovalce, kmetovalce in gostince, da se nam pridružite s svojo ponudbo. Prijavnico lahko najdete tukaj.

 

Kranj je letos prejel zlati znak Slovenia Green Destination, kar pomeni, da smo bili prepoznani kot trajnostno usmerjena destinacija, ki bo tudi v prihodnosti razvijala tovrstno turistično ponudbo. Hkrati smo se letos vključili tudi v aktivnosti Evropske gastronomske regije. Nova vizija, načrtno povezovanje, povečana promocija in nadgradnja že obstoječih potencialov, trajnostna usmerjenost in socialni čut bodo osrednja nit gastronomskega razvoja v Kranju. S tržnico »Kr' petek je!« združujemo prizadevanja obeh iniciativ.

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo European Gastro award Green and Safe Gorenjska košarica EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE