SL
EN DE IT
Kr' petek je!

maj - september 2021

Več

Koristne povezave:

Ponudniki

 

Kr' petek je!

V maju ponovno pričenjamo s tržnico »Kr' petek je!«. Zato se v petek po službi ustavite na Glavnem trgu in nakupite sveže lokalne izdelke.

 

Tržnica se bo odvijala vsak petek od 15. do 19. ure na Glavnem trgu pri vodnjaku. Ko bodo epidemiološki ukrepi dovoljevali, se bomo na Glavnem trgu ob dodatnem programu družili do 21. ure.

 

Namen tržnice je ponuditi kvalitetne, sveže in sezonske pridelke ter izdelke, povezati in podpreti lokalne kmete, pridelovalce in ponudnike ter v sodelovanju z gostinci razvijati kranjsko kulinarično ponudbo. V skladu z epidemiološkimi omejitvami se bo tržnico nadgrajevalo z dodatnimi aktivnostmi.

 

Ker želimo Kranjčankam in Kranjčanom ponuditi le najboljše in zagotoviti pester izbor, vabimo vse lokalne pridelovalce, kmetovalce in gostince, da se nam pridružite s svojo ponudbo. Prijavnico lahko najdete tukaj.

 

Kranj je letos prejel zlati znak Slovenia Green Destination, kar pomeni, da smo bili prepoznani kot trajnostno usmerjena destinacija, ki bo tudi v prihodnosti razvijala tovrstno turistično ponudbo. Hkrati smo se letos vključili tudi v aktivnosti Evropske gastronomske regije. Nova vizija, načrtno povezovanje, povečana promocija in nadgradnja že obstoječih potencialov, trajnostna usmerjenost in socialni čut bodo osrednja nit gastronomskega razvoja v Kranju. S tržnico »Kr' petek je!« združujemo prizadevanja obeh iniciativ.

Logo