SL
EN DE IT

Posestvo Brdo

S svojimi grajskimi gozdovi in travnatimi površinami predstavlja zakladnico kranjske aristokratske zgodovine, ki jo državniška srečanja na najvišji ravni in protokolarni dogodki še dandanes ohranjajo živo.

 

V parku Brdo se na 478 hektarih razprostirajo gozdovi, drevoredi, ribniki, ki ponujajo redek in zato še toliko bolj mogočen prizor, v katerem se daljna preteklost nevsiljivo zliva z novimi časi.

Renesančni grad Brdo je bil zgrajen v začetku 16. stoletja. Skozi stoletja so njegove sobane gostile zgodovinske osebnosti, kot so rodbina Zois, jugoslovanska kraljeva družina Karađorđević, jugoslovanski predsednik Josip Broz Tito in mnogi drugi.

Grad danes igra pomembno vlogo v državnem protokolu, znan pa je tudi po svoji bogati dediščini. Tako se ponaša z bogato zbirko kipov in slik slovenskih umetnikov, stilnega pohištva različnih zgodovinskih obdobij, dragocenih kristalnih lestencev in preprog ter z bogato založeno grajsko knjižnico.

 

Ta biser je od centra Kranja oddaljen le 10 minut vožnje, skriva pa Slovenijo v malem, skupaj z belimi lipicanci, poslikanimi panjskimi končnicami in s slamo kritimi kozolci toplarji. 


  • Lokacija: Predoslje 39, 4000 Kranj (google zemljevid)
  • Odpiralni čas

    Park Brdo je odprt vsak dan od sončnega vzhoda do mraka. Karte za vstop v park so na voljo v vratarnici ob vhodu v park.*

  • Vstopnina: Odrasli: 2,5 - 3 € 
  • Več info: brdo.si
  • Kontakt: Recepcija Hotela Brdo / tel. 04 260 10 00 / recepcija@brdo.si

 

* V primeru protokolarnih dogodkov je Park Brdo zaprt za obiskovalce, zato priporočamo, da pred obiskom pokličete na tel. št. 00 386 4 260 10 00.


Foto

Posestvo Brdo
Posestvo Brdo
Posestvo Brdo
Posestvo Brdo
Posestvo Brdo
I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo European Gastro award Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE