SL
EN DE IT

Prešerni december

3. - 31. december 2021 | Staro mestno jedro

Več

December v Kranju: ostanimo odprtih src!
3. - 31. december 2021

Kranj se ovija v Prešerni december. Kakor lansko leto, je tudi tokrat zima prinesla številne omejitve. A je prav zaradi tega še toliko bolj pomembno, da ostanemo odprtih src, si decembra pričaramo praznično razpoloženje in se veselimo decembrske sproščenosti. Prešerni december vabi v Kranj!

 

Z izbrano praznično okrasitvijo in osvetlitvijo Kranj osvaja srca decembrskih romantikov.

 

Mesto se odene v praznično obleko 3. decembra, na dan občinskega praznika, ko obeležujemo rojstni dan največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna. Njegovi verzi Dobro v srcu mislimo, Vsi naj si v roke sežejo ter Kozarce zase vzdignimo, so rdeča nit kranjskega Prešernega decembra. Nad mestom bodo pozdravljali obiskovalce vse do 8. februarja. 

 

Božično-novoletna smreka krasi trg pred Prešernovim gledališčem in Glavni trg, kjer je tudi pravljični gozdiček za otroke. Čez staro mestno jedro se vijejo lesene skulpture cvetličarskega mojstra Matjaža Beguša, med njimi tudi lesene jaslice v kanjonu Kokre.

 

Vrt gradu Khislstein se je odel v pravljično preobleko. Poleg svetlobnih živali, ki se jih bodo razveselili predvsem najmlajši, grajski vrt še krasi Božičkov stol. Na ogled so tudi lesene jaslice, ki jih je izdelal kranjski umetnik Miro Rismondo. Ponovno je odprta tudi Kavarna Khislstein, kjer so na voljo topli napitki ter pijača za s sabo.

 

Prešerni december naj vam s svojimi tisočerimi lučmi prinese veliko miru, topline, drobnih pozornosti in lepih želja in naj vam ogreje srce. Predvsem pa ostanite zdravi!

 

 

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo European Gastro award Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE