SL
EN DE IT

Prešerni december

1. - 31. december 2020 | Staro mestno jedro

Več

Povezave:

Program | Dobrodelnost | Praznična okrasitevFoto


December v Kranju: prijetne misli in toplo srce, pa ostanite zdravi!
1. - 31. december 2020

Praznični december je čas prešernega vzdušja. Vznemirjeno pričakujemo novo leto in si z veseljem vzamemo čas za druženje s svojimi najdražjimi, čas za ljubezen, pogovor, smeh in sprostitev. Praznične luči, bogata ponudba novoletnih daril ter vonj po toplem, sladkem cimetu nas vabijo v mesto, kjer se na vsakem koraku lahko zavrtimo ob dobri glasbi.

 

A letos je drugače. Letošnji čas nam ne dopušča prešerne sproščenosti. Epidemija je v naša življenja prinesla številne omejitve. Zato letošnji Prešerni december v Kranju ni tak, kot smo ga bili vajeni. A je prav zaradi situacije še toliko bolj pomembno, da si decembra pričaramo praznično razpoloženje. 

 

Kranj smo ovili v praznično podobo z izbrano osvetlitvijo in okrasitvijo.

 

Mesto se je pravljično osvetlilo 3. decembra, na občinski praznik, in bo ostalo okrašeno do 14. januarja. Prazniče luči pa bodo letos mesto krasile vse do 8. februarja. Rdeča nit izbrane in lične okrasitve so verzi našega največjega pesnika Franceta Prešerna Dobro v srcu mislimo, Vsi naj si v roke sežejo ter Kozarce zase vzdignimo, ki vas pozdravljajo na sprehodu skozi mesto. Božično-novoletna smreka krasi trg pred Prešernovim gledališčem in Glavni trg, kjer je tudi pravljični gozdiček za otroke. Čez staro mestno jedro se vijejo lesene skulpture cvetličarskega mojstra Matjaža Beguša, njegove pa so tudi lesene jaslice v kanjonu Kokre. 

 

Prav posebno prazničen je letos vrt gradu Khislstein. Krasijo ga lesene jaslice mojstra Mira Rismonda, čaroben svetlobni tunel, skozi katerega se lahko sprehodite, ter svetlobni obrisi živali, ki otrokom burijo domišljijo. 

 

Letošnji program si lahko ogledate tukaj. 

Ko se boste sprehajali po mestu svoje praznične spomine delite z nami in jih označite s #KRpozdrav in #visitkranj. Čakajo vas lepe nagrade.

 

Prešerni december naj vam s svojimi tisočerimi lučmi prinese veliko miru, topline, drobnih pozornosti in lepih želja in naj vam ogreje srce. Predvsem pa ostanite zdravi!

 

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo European Gastro award Green and Safe Gorenjska košarica EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE