SL
EN DE IT

Glasbeni večeri pod grajsko lipo

15. julij - 9. september | dvorišče ob gradu Khislstein

Več

Koristne povezave:

Vstopnice | ZemljevidFotogalerija | Na začetek


Izvajalci

  • Sreda, 15. julij ob 20.30

Anika Horvat >> vstopnice TUKAJ 

Anika Horvat je na svojo glasbeno pot stopila pri rosnih 9 letih. V svet glasbe jo je popeljal njen oče Ferry Horvat, priznan slovenski glasbenik in skladatelj. Njeno mešanje glasbenih stilov in pop ustvarjanje je njen razpoznavni znak.


  • Sreda, 22. julij ob 20.30

Ana Dežman >> vstopnice TUKAJ

 

Koncert od klasike do jazza ob spremljavi klasičnega in jazzovskega pianista Lovra Freliha. Prisluhnili boste lahko najlepšim zimzelenim melodijam iz obdobja 50-tih in 60-tih let 20. stoletja, jazz klasikam, slovenskim popevkam, znanim skladbam iz sveta filmske glasbe ter musicla.

 

OBVESTILO:

Zaradi slabe vremenske napovedi, se koncert Ane Dežman iz srede, 22. 7. 2020, prestavlja na sredo, 2. 9. 2020. Že kupljene vstopnice so veljavne za novi termin. Več informacij najdete tukaj.

 


  • Sreda, 29. julij ob 20.30

Jadranka Juras >> vstopnice TUKAJ

JADRANKA JURAS (vokal)
MILAN STANISAVLJEVIĆ (klavir)
ADAM KLEMM (saksofon)
NIKOLA MATOŠIĆ (kontrabas)

Jadranka Juras je diplomirala iz jazzovskega petja na Univerzi za glasbo in odrsko umetnost v Grazu. Je redna gostja na številnih ploščah slovenskih glasbenikov. Zadnjih deset let se intenzivno ukvarja z opernim petjem, ter gostuje na odrih po tujini in doma.

Milan Stanisavljević, je študiral na Univerzi za glasbo in odrsko umetnost v Grazu. Sodeloval je z znanimi imeni jazzovske scene. Poučuje jazz klavir na Konzervatoriju za glasbo in balet v Ljubljani.

Nikola Matošić je že vrsto let eden najboljših slovenskih kontrabasistov. Sodi med glavne akterje novejše generacije slovenskih glasbenikov, ki si prizadeva za oživitev, ohranitev in posodobitev slovenske jazzovske scene. Sodeloval in nastopal je s svetovnimi jazzovskimi glasbeniki.

Adam Klemm Od leta 2005 živi v Sloveniji sodeluje z Big Bandom RTV Slovenije in nastopa z znanimi slovenskimi jazz glasbeniki v Sloveniji in tujini.

 


  • Sreda, 5. avgust ob 20.30

Maja Keuc Amaya >> vstopnice TUKAJ

Naslov koncerta "Music SoulFood’’ zajema slovenske skladbe Družinskega ansambla za prosperiranje poezije in glasbe PAPIR, katerega je Maja članica že 10 let, tako kot priredbe soul/rnb/jazz pesmi, ki so nastale vse tam od 60. tih pa vse do danes, skupaj z Majinimi lastnimi avtorskimi komadi. "Music SoulFood" je točno to kar izdaja že ime samo, hrana za dušo.

Koncert vas bo popeljal v svet, kjer boste lahko za trenutek pozabili na vsakodnevne skrbi in se popolnoma prepustili Majinemu čutnemu vokalu ter vrhunski glasbeni spremljavi. Majina močna odrska prezenca ter njen ‘’črnski" soul glas vas bo čisto prevzel in napolnil z energijo, njeni iskreni ter ranljivi nastopi pa bodo vašo dušo pomladili, navdihnili in jo nahranili z nepozabnimi občutki. Glasba je nenazadnje jezik občutkov in strasti, česar na koncertu "Music SoulFood" zagotovo ne bo manjkalo.

Zasedbo sestavlja 5 članska ekipa:

Maja Keuc - vokal
Vid Turica - kitara/Bas
Filip Vadnu - kitara
Žan Hauptman - klaviature
Karlo Petrovič – bobni

 

Foto: Jure Matoz


  • Sreda, 12. avgust ob 20.30

Ditka trio – večer avtorske glasbe >> vstopnice TUKAJ

Ditka je kantavtorica in skladateljica. Njena glasbena zgodba je kombinacija uglasbene poezije znanih slovenskih pesnikov, največ Ferija Lainščka, kot tudi Toneta in Marka Pavčka ter Cirila Zlobca in avtorske glasbe v angleškem jeziku. Glasbo ustvarja skupaj s svojim očetom Gorazdom Čepinom.

Glasba ne sledi trendom, ampak, kot pravi sama, je takšna, kot jo začuti. Žanrsko jo je zato težje opredeliti, moč pa je začutiti prvine country-ja, popa, rocka ...

Na koncertu jo bosta spremljala Gorazd Čepin na klaviaturah in spremljevalnem vokalu ter Jan Lužnik na bas kitari in spremljevalnem vokalu.

 

Foto: Nika H. Praper


  • Sreda, 19. avgust ob 20.30

Alenka Godec >> vstopnice TUKAJ

Alenka Godec je ena najvidnejših slovenskih glasbenih izvajalk. Odlično se znajde tako v popu kot v jazzu in že od samega začetka gradi svojo pevsko kariero na značilni in prefinjeni interpretaciji, ki jo loči od drugih.

 


  • Sreda, 26. avgust ob 20.30

Severa Gjurin >> vstopnice TUKAJ

Severa in Gal Gjurin, skupaj s prijateljem in soustvarjalcem Danijelom Bogatajem, nam bodo pričarali čudovit poletni večer. Severa Gjurin nas že leta navdušuje kot pevka, glasbenica in likovnica. Čeprav smo njeno vokalno čutnost spoznali v mnogih oblikah, je nastop z bratom Galom, kantavtorjem, multiinštrumentalistom in producentom, vedno posebno in čustveno doživetje. Njuno glasbeno predanost in intimo ubrano dopolnjuje Daniel Bogataj na violini in brenkalih. Na koncertu bomo imeli priložnost slišati nove avtorske stvaritve Severe in Gala Gjurina, ki ustvarja kar na dveh celinah izmenično – v Kanadi in v Sloveniji.

 

 

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo European Gastro award Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE