SL
EN DE IT

Velika nagrada Kranj - Memorial Filipa Majcna

Sobota in nedelja, 24. in 25. julij, Kranj

Po francoskem touru na kranjski kolesarski praznik.

 

V Kolesarskem klubu Kranj se že pospešeno pripravljajo na tradicionalni kolesarski praznik, ki bo letos potekal takoj po francoskem Touru in v času olimpijskih iger – 24. in 25. julija. Kranj je že vrsto let ena od prestolnic kolesarstva in mesto bo, kot je tradicionalno, dva dni živelo za ta šport. Ustaljen tekmovalni program bodo v soboto začeli najmlajši dečki in deklice s prvo dirko ob 14.30 uri. Sledile bodo kriterijske dirke za mladinske kategorije in članice, ki bodo štele tudi za naslove državnih prvakov. Ob 18.30 uri organizatorji na start vabijo predšolske otroke in otroke nižjih razredov, kjer je važno sodelovati, saj bo vsak udeleženec prejel medaljo. Sledila bo dirka za kolesarske delavce, nato pa bodo v soju žarometov ob 21.00 uri sobotno dogajanje zaključili člani z nočnim kriterijem, ki je prava paša za oči za vse kolesarske navdušence ter ljubitelje športa in druženja in bo prav tako štel za naslove državnih prvakov.

 

Jelenov klanec skoraj vsako leto odloča o zmagovalcu nedeljske dirke za Veliko nagrado Kranja – memorial Filipa Majcna, ki bo letos kot najstarejša slovenska kolesarska dirka pod okriljem UCI organizirana že 53. Kolesarji se bodo na traso, dolgo 157,3 km, podali ob 13.30 uri in prevozili 13 krogov v Kranju in ožji okolici. Prijavljenih je 29 ekip, skupaj 174 kolesarjev, kar je visoko nad povprečjem, zato organizatorji obljubljajo izredno močno mednarodno konkurenco in lahko si obetamo zanimivo in razburljivo dirko.

 

Kranjski kolesarski vikend bo letos 24. in 25. julija

Naše mesto je ena od prestolnic kolesarstva, kar poleg uspešnih rezultatov kranjskih kolesarjev dokazuje tudi vsakoletni kolesarski praznik, ko Kranj živi za kolesarski šport. Kolesarski klub Kranj bo tudi letos v soboto 24. 7. organiziral kriterij in nočni kriterij za vse tekmovalne kategorije, dirko za najmlajše otroke ter za trenerje in spremljevalno osebje. Nedelja, 25. 7., pa je rezervirana za najstarejšo slovensko mednarodno kolesarsko dirko, letos že 53. dirko za Veliko nagrado Kranja – memorial Filipa Majcna.

 

PROGRAM

24. julij

14.30 – 18.30: kriterij po ulicah Kranja: dečki, deklice, mlajši in starejši mladinci in mladinke, ženske (odprto državno prvenstvo)

18.30: dirka za otroke, ki še ne trenirajo kolesarstva

19.15: dirka za trenerje in spremljevalno osebje

21.00: nočni kriterij za kategorijo članov (odprto državno prvenstvo)

 

25. julij

13.30 – 17.30: 53. Velika nagrada Kranja – Memorial Filipa Majcna

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo European Gastro award Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE